Uutta keulaa sähköfillariin

Jäykkärunkoinen ja -keulainen sähköfillari on ollut viime vuodet mahtipeli työmatka-ajeluun sekä satunnaiseen Stadissa käyntiin. Matkalle osuu kuitenkin melko paljo hiekkatietä ja olen silloin tällöin kaivannut jousitusta keulaan.

Keula maalattuna. Taustalla kesäauto.

Sopiva risukeula sattui keväällä eteen ja ostin sen odottamaan pyörään sovitusta.

Teetin keulaan samantien muutamia muutoksia, etujalkoja lyhennettiin paremmin 26" renkaalle ja lokasuojalle sopivaksi ja keulaan hitsattiin jarrukaapelille ja lokasuojalle kiinnikkeet.

Muutosten jälkeen maalasin keulan samalla sävyllä millä pyöräkin on maalattu. Pohjamaaliksi tuli maalifirman suosittelema kaksikomponenttiuretaani maali, pintamaali on myös kaksikomponenttimaali.

Osien kuivuttua pääsin mallailemaan komponentteja paikalleen. Kuvassa palikat koekatselmoinnissa ilman laakereita tai muita hidasteita.

Lokasuojalle pitää valmistaa uudet tuet, nuo wanhat ovat liian pitkät. Lamppu tarvitsee kokonaan uuden tuen, laakereista pitää ottaa maali pois ja kiillottaa, stemmi pitää myös saada kiiltämään. Stonga ei varmaankaan ole tämä kuvassa näkyvä ja muutakin pikkunakertelua on tuossa vielä edessä.

Väliraportti vaihdekahvasta

Jos joku miettii miten se keväällä tehty vaihdekahva (Vaihdekahva valmis ja koeajoa vailla (26.3.2016)) on toiminut, niin se on toiminut hyvin. Varsinkin sen jälkeen, kun keksin laittaa siihen oikean korkuisen korokerenkaan niin, että kahva toimii jouhevasti mutta kuulat kuitenkin pitävät kahvan oikeassa asennossa. Vaihdekaaviossa vitosvaihteen reikä on hiukan väärässä kohdassa, tämän saan korjattua nyt tänä talvena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti